رابطه نرخ ارز حقیقی و اشتغال صنایع کارخانهای در اقتصاد ایران: کاربردی از الگوریتم ژنتیک در برآورد غیرخطی داده های ترکیبی
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,278
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ECONOMETRICS01_124
تاریخ نمایه سازی: 9 دی 1391
چکیده مقاله:
الگوریتم ژنتیک روشی تکاملی و زیستی برای بهینه سازی می باشد. در برآورد تابع های غیر خطی در اقتصاد سنجی می توان به روش هایی مانند هوک- جیوز، هوک جیوز شبه نیوتنی، روزنبراک شبه نیوتنی، دیفرانسیل تکاملی، RPS نام برد. در بین این روش ها دو روش آخر به دلیل ماهیت تصادفی در بین روش های بهینه سازی از محبوبت بیشتری برخوردارند. در این مطالعه به برآورد الگویی غیر خطی با استفاده از داده های ترکیبی به روش الگوریتم ژنتیک که روشی تصادفی است، پرداخته شده است. کاربرد این روش با استفاده از داده های ترکیبی، بررسی رابطه بین نرخ ارز حقیقی و اشتغال در زیر بخش های صنعت (بر اساس کدهای ISIC دو رقمی) برای اقتصاد ایران در طول دوره (1386-1380) می باشد. برای دست یابی به این هدف کانال های حجم صادرات، بکارگیری نیروی کار در تولید و کانال کارایی مورد توجه قرار گرفته و تأثیر تغییر نرخ ارز بر اشتغال از طریق هر یک از این کانال ها به صورت جداگانه ارزیابی شده است. نتایج این تحقیق نشان داده که افزایش نرخ ارز حقیقی بر اساس دو کانال حجم صادرات و کانال بکارگیری نیروی کار در تولید به افزایش اشتغال در این بخش منتهی شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محبوبه جعفری
دانشجوی دکتری بخش اقتصاد دانشگاه شیراز
علی حسین استادزاد
کارشناس ارشد مهندسی انرژی و دانشجوی کارشناسی ارشد بخش اقتصاد دانشگاه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :