تدوین برنامه پیشگیری و آمادگی در برابر شرایط مترقبه (اضطرار) به منظور مدیریتبحران در فاز 91 پارس جنوبی سکوی حفاری سحر 2 (مطالعه موردی نشت گاز سولفید هیدروژن)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,000

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ECONF03_019

تاریخ نمایه سازی: 1 آذر 1394

چکیده مقاله:

یکی از وظایف اصلی مدیریت بحران اتخاذ تصمیمات موثر براساس اطلاعات صحیح در جهت کاهش خسارات و کنترل سریع بحران است. غافلگیری اولین عامل مخرب در بحرانهاست و تصمیم گیری های مهم همواره از ضروریات بحران در لحظات اولیه است صنایع حفاری ظرفیت بالقوه بیشتری برای بروز شرایط اضطرار و بحران دارند با وجود تفاوت بحرانها ویژگیهای مشترک زیادی در بحرانهای مختلف به چشم میخورد و آمادگی قبلی در کاهش ابعاد خسارت نقش تعیین کننده دارد.از این رو برنامه طرح واکنش اضطراری مجموعه اعمالی است که ایمنی کارفرما و کارکنان را درشرایط اضطراری تضمین میکند. بعبارت دیگر این طرح شامل: فرآیند آمادگی، کاهش ریسک، واکنش و عادی سازی وضعیت اضطراری است. طرح واکنش اضطراری مهمترین جزء آمادگی درمقابل وضعیت اضطراری است. پس از تدوین برنامه طرح واکنش اضطراری درشرایط نشت و انتشار گاز سولفید هیدروژن سکوهای حفاری، این برنامه واکنش به صورت موردی در سکوی حفاری سحر 2 واقع در فاز 19 پارس جنوبی بررسی گردید. نتایج این تحقیق نشان داد که تشکیل و سازماندهی کمیته بحران و داشتن الگویی مناسب جهت واکنش در شرایط اضطراری بهمراه انجام مانورهای دورهای مدوام و دورهای میتواند عواقب ناشی ازاین بحرانات را تا حد قابل توجهی کاهش دهد

کلیدواژه ها:

نویسندگان

حسین محمد زاده

گروه مهندسی شیمی محیط زیست، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی اهر، ایران

سعید گیوه چی

استادیار دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :