تعیین و مقایسه کیفیت علوفه Haloxylon persicum و Salicornia europaea در کویر میقان
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 875
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
DESERTWETLAND03_131
تاریخ نمایه سازی: 28 آذر 1392
چکیده مقاله:
اراضی حاشیه کویرهای ایران که پوشیده از بوتههای هالوفیت و شورروی هستند، هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی نقشمهمی در تأمین علوفه دام ایفا می نمایند. برای برآورد ظرفیت چرا جهت مدیریت اصولی و جامع نگر مرتع،آگاهی از کیفیت علوفه گیاهان مرتعی ضروری است. مهمترین عامل موثر بر کیفیت علوفه گیاهان، مرحله رویشی است که با شناخت آن میتوان زمان مناسب چرای دام را تعیین کرد. در این پژوهش، از دو گونه مهم مرتعی کویر میقان، درسه مرحله فنولوژیکی رشد رویشی، گلدهی و بذردهی نمونه برداری به عمل آمد. نمونه ها پس از خشک و آسیاب شدن در آزمایشگاه با روشهای استاندار مورد تجزیه قرار گرفتند و شاخصهای مهم کیفی از قبیل درصد ماده خشک، دیواره سلولی عاری از همی سلولز، پروتئین خام، انرژی متابولیسمی، درصد ماده خشک قابل هضم برای دو گونه تعیین گردید. نتایج نشان نشان داد که بین شاخصهای کیفیت علوفه بین دو گونه و نیز مراحل دو گانه رشد (فنولوژیکی تفاوت معنیداری از نظر آماری وجود دارد (P<0.01بیشترین درصد پروتئین خام در گونهSalicorniaدر مرحله رشد رویشی و کمترین آن هم در مرحله رویشی تاغ وجود دارد
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد نعیمی
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریتمناطق بیابانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک
عباس احمدی
استادیار گروه ارشد مدیریتمناطق بیابانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک
حمید ترنج زر
استادیار گروه ارشد مدیریتمناطق بیابانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :