اهمیت زیست محیطی اکولوژیکی و اقتصادی تالاب هامون
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,547
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
DESERTWETLAND02_166
تاریخ نمایه سازی: 22 مرداد 1391
چکیده مقاله:
درشمال و غرب منطقه سیستان فرورفتگی های طبیعی وجود دارند که ارتفاع کف آن از 471تا477 متر از سطح دریا متغیر است این چالها با توجه به رژیم آبی رودخانه هیرمند و رودخانه های اطراف درماه های مختلف سال به دریاچه باتلاق و کفه های خشک تبدیل می شود این گودیها را درزمان پرآبی هامون می نامند که از سه قسمت پوزک صابری و هیرمند تشکیل شده است دریاچه هامون بعنوان بزگترین دریاچه آب شیرین شرق فلات ا یران درکنوانسیون 1972 رامسر بعنوان تالاب بین المللی به ثبت رسیده است این تالاب با تشکیل اکوسیستم خاص حداقل برسه کشور ایران افغانستان و پاکستان اثر میگذارد رودخانه هیرمند شریان اصلی دریاچه هامون می باشد متوسط سالانه حجم ورودی آب به دریاچه هامون را میتوان 7 میلیارد مترمکعب و ظرفیت هامونها درحداکثر گستردگی را 10 میلیارد مترمکعب عنوان نمود هامون همچنین با دارا بودن نیزارها و مراتع اطراف موقعیت مناسبی برای دامپروری میب اشد بهطوریکه 1/7 میلیون واحد دامی وابسته به آن بوده اند شرایط اکولوژیکی و پوشش گیاهی هامونها نی ، گز و ... باعث شده تا این تالاب بستر مناسبی برای حیات وحش منطقه و محل زمستان گذرانی پرندگان مهاجر از مناطق سردسیر سیبری باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسین سرگزی
کارشناس ارشد مدیریت مناطق بیابانی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :