تعیین آستانهی عوامل مؤثر خاک بر تعمیق آبکندها با استفاده از الگوریتمهای خوشهبندیTwoStep و درخت تصمیمCARTدر منطقهی دژکرد اقلید استان فارس
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 672
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
DESERT02_217
تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393
چکیده مقاله:
یکی از مهم ترین و با ارزش ترین عناصر طبیعت، خاک می باشد؛ اما متأسفانه امروزه کمتر منطقه ای را در سطح زمین می توان یافت که در معرض تخریب و فرسایش قرار نگرفته باشد و به همین دلیل این پدیده در حال حاضر به یکی از مشکل سازترین و در عین حال حساس ترین معضلات بشر تبدیل گردیده است. فرسایش آبکندی یکی از بارزترین انواع فرسایش آبی است و به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک جهان موجب تولید رسوب فراوان و پیامدهای زیان بار اقتصادی و اجتماعی می شود. آستانه عبارت از نقطه ای است که پس از آن رفتار سیستم تغییر می کند و می تواند به عوامل داخل و یا عوامل خارج از سیستم مرتبط باشد. یکی از سؤالات مهم در مورد آبکندها این است که آستانه ی ایجاد و گسترش آن ها در چه شرایطی تأمین می گردد. تعیین این شرایط از این لحاظ مهم است که در یک منطقه می توان شرایط موجود را با شرایط آستانه مقایسه و تعیین نمود که این شرایط تا چه حد به شرایط آستانه ی ایجاد و یا گسترش آبکند نزدیک است. بدین منظور پژوهش حاضر برای اولین بار نسبت به تعیین آستانه ی عوامل مؤثر خاک بر تعمیق آبکندها با استفاده از الگوریتم های خوشه بندی TwoStep و درخت تصمیم CART در نرم افزار Clementine در منطقه ی دژکرد اقلید واقع در شمال غرب استان فارس اقدام نموده است. نتایج نشان داد که تعمیق آبکندها در این منطقه، تابع عوامل نسبت جذب سدیم و درصد رس می باشد. توصیه می شود اصلاح خاک های این منطقه به کمک اصلاح کننده ها، احیای پوشش گیاهی و افزایش ماده ی آلی خاک در اولویت اقدامات مؤثر در کنترل آبکندها قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیدمسعود سلیمان پور
دانش آموختهی دکتری علوم و مهندسی آبخیزداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
مجید صوفی
دانشیار و عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس
حسن احمدی
استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
علی سلاجقه
دانشیار دانشکدهی منابع طبیعی دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :