تجزیه و تحلیل روند تعداد روزهای همراه با گرد و غبار در دوره آماری 2005-1365 در ایران بااستفاده از آزمون های آماری ناپارامتری من -کندال
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 728
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
DESERT02_197
تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393
چکیده مقاله:
یکی از شیوه های مناسب جهت بررسی روند تغییرات بیابان زایی و فرسایش بادی درمناطق خشک و فراخشک بررسی روند غبار ناکی هوا می باشد به کمک شاخص تعداد روزهای طوفان گردوخاک DDI می باشد. در این مطالعه 41 ایستگاه سینوپتیک که دارای دوره آماری کامل و طولانی تر هستند برای تجزیه و تحلیل سالیانه حداکثر روزهای گرد و غبار در یک دوره آماری مشترک 1965- 2005 استفاده شدند. روش آماری ناپارامتری من -کندال برای تعیین کمیت تغییر روند و معنی داری روند، به کار گرفته شد. نتایج حاصل از آزمون آماری مذکور نشان داد که همه ایستگاه های مورد مطالعه دارای روند هستند ولی از میان آن ها فقط 26 مورد در آزمون روند معنی دار داشتند. 16 ایستگاه روند کاهشی و 10 ایستگاه روند افزایشی داشتند. بیشترین شیب کاهشی روند در ایستگاه آبادان با 92/1- بود و کمترین شیب مربوط به ایستگاه تبریز و ارومیه با 1/0- بود و بیشترین شیب افزایشی مربوط به ایستگاه ایرانشهر با 97/1 و کمترین در ایستگاه گرگان با 08/0شناسایی شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهره رفیعی مجومرد
دانشجوی دکتری بیابانزدایی گروه مدیریت مناطق خشک دانشکده کویر شناسی دانشگاه سمنان
محمدرضا یزدانی
استادیار گروه مدیریت مناطق خشک دانشکده کویر شناسی دانشگاه سمنان
مهسا پاکدین
دانشجوی دکتری بیابانزدایی گروه مدیریت مناطق خشک دانشکده کویر شناسی دانشگاه سمنان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :