پوشش جنگلی جوامع ارس و رابطه آن با سازندهای زمین شناسی در کوهستان هزار مسجد (مطالعه موردی: سامان عرفی کانی منی، چراغ و تولاخه)
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 646
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
DESERT02_155
تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393
چکیده مقاله:
درختان ارس در اکثر ارتفاعات داخلی ایران به صورت پراکنده مشاهده می شوند که همراه تعدادی از گونه های درختی و درختچه ای دیگر نظیر، شیرخشت، پلاخور، رامنوس، نسترن، زرشک، آلبالو وحشی و... تشکیل جوامع با ارزشی داده که نقش ارزنده ای در حفظ آب و خاک این مناطق دارد. تحقیق حاضر ارتباط میان درصد تاج پوشش و حضور گونه های چوبی موجود در جوامع ارس را با هر یک از سازندهای زمین شناسی موجود در سامان های عرفی کانی منی، چراغ و تولاخه (به مساحت 895 هکتار) در حوضه آبخیز تیرگان در جنگل های هزار مسجد مورد بررسی قرار می دهد. تعداد 35 پلات 50 ×20 متر به همراه ترانسکت های 300 متری به طور سیستماتیک- تصادفی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که بیشترین حضور گونه های چوبی در تمام سازندها مربوط به گونه ارس بوده است (با غلبه بیش از 93 درصد). بیشترین درصد تاج پوشش درختی و درختچه ای در سازند شوریجه (13.83%) و کمترین آن در سازند مزدوران (9.89%) به ثبت رسید. نتایج این تحقیق رابطه درصد تاج پوشش بیشتر با دوری از اراضی روستایی و صعب العبور بودن سازندها را اثبات می نماید. پیشنهاد می شود تغییراتی در مشاغل روستاییان (از دامداری به مشاغل با منابع درآمدی بهتر) صورت گیرد و سطوح بیشتری از این جنگلها جهت حفظ بقای آنها قرق اعلام شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرناز خسروی
دانشجوی کارشناسی مهندسی منابع طبیعی مدیریت مناطق خشک دانشگاه سمنان،
داود کرتولی نژاد
استادیار گروه جنگلداری دانشکده کویر شناسی دانشگاه سمنان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :