مقایسه و بررسی ارتباط شوری خاک و پوشش گیاهی از طریق تصاویر ماهوارهای سری زمانی (منطقه مورد مطالعه: دشت نیشابور و عطائیه سبزوار)
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 952
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
DESERT02_049
تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393
چکیده مقاله:
ﻓﻦآوری ﺳﻨﺠﺶ از دور ﺑﻪ ﻋﻨﻮان اﺑﺰاری ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﭘﺎﻳﺶ زمانی و ﻣﻜﺎﻧﻲ برخی از پدیده های طبیعی ﺑﻪ ﺷﻤﺎر ﻣﻲرود. ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت ﻧﺸﺎن ﻣﯽ دﻫﺪ ﮐﻪ ﺳﻨﺠﺶ از دور ﺗﮑﻨﯿﮏ ﺑﺴﯿﺎر ﮐﺎر آﻣﺪی در ﺑﺮرﺳﯽ مناطق ﺧﺸﮏ و ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ تغییرات آن و ﺗﻬﯿﻪ ﻧﻘﺸﻪ ﻫﺎی پوشش ﮔﯿﺎﻫﯽ ﻣﺤﺴﻮب ﻣﯽ گردد. هدف این مطالعه ﻧﯿﺰ ﺑﺮرﺳﯽ شوری خاک و ﻣﻘﺎﯾﺴﻪ آن با ﺗﻐﯿﯿﺮات ﭘﻮﺷﺶﮔﯿﺎﻫﯽ دشت نیشابور و عطائیه ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از داده ﻫﺎی ﺳﻨﺠﺶ از دور ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ. برای دست یابی به این هدف، از داده های سنجنده های TM وETM+ ماهواره لندست در دو دوره زمانی سال 2000 و 2006ﺑﻪ ﻋﻨﻮان اﺑﺰارﻫﺎی اﺻﻠﯽ ﺗﺤﻘﯿﻖ اﺳﺘﻔﺎده ﺷﺪه اﺳﺖ. همچنین با استفاده از شاخص گیاهی NDVI و شاخص های شوری NDSI،SI1 ، SI2، BI به ترتیب نوع و مقدار پوشش گیاهی و شوری خاک بررسی و تغییرات و گسترش آنها تعیین گردیده است. بطوریکه در فاصله این سالها، میزان شوری خاک در طبقه متوسط و زیاد به میزان حدود 4/0 درصد افزایش یافته که بیشتر در بخش عطائیه سبزوار اتفاق افتاده است. یکی از دلایل این امر کاهش درصد پوشش گیاهی در فاصله این سالها می باشد. تجزیه وﺗﺤﻠﯿﻞ متغیرها ﺑﯿﺎﻧﮕﺮ آن اﺳﺖکه ﺳﯿﺴﺘﻢ ﻫﺎی ﺳﻨﺠﺶ از دور ﻗﺎبلیت بسیار مناسبی برای بررسی روند تحولات شوری خاک در مناطق کویری و بیابانی را دارند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
الهه اکبری
عضو هیئت علمی دانشگاه حکیم سبزواری، دانشکده جغرافیا و علوم محیطی، کارشناسی ارشد سنجش از دور وGIS
مهناز ناعمی تبار
دانشجوی کارشناسی ارشد ژئومورفولوژی دانشگاه حکیم سبزواری
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :