عیب یابی سازه های پر عضو با استفاده از روش دومرحله ای مبتنی بر انرژی کرنشی مودال و آنالیزحساسیت با در نظر گرفتن اثر نویز
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 586
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
DCEAEM02_171
تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1394
چکیده مقاله:
حفظ ایمنی سازه ها از ابتدای ساخت تا پایان بهره برداری از اهمیت بسزایی برخوردار بوده، بنابراین تشخیص عیب های موضعی سازه ها در طی عمر مفید آن ها مهم می باشد. با توجه به محدودیت روش های قدیمی، امروزه روش های عیب یابی سازه ها، مبتنی برپاسخ های سازه ای می باشد. روشی که در این پژوهش مورد استفاده قرار گرفته استفاده از یبک روش دومرحلهای در سازه های بزرگ مقیاس می باشد. این روش مبتنی بر پاسخهای دینامیکی از جمله هرکانس ها و پنج مود شکل اول بهدستآمده از سازه واقعی می باشد. بدین منظور در مرحله نخست به دلی کاهش حجم محاسبات، المانهای محتمل خرابی با استفاده از پاسخ های فرکانس و پنجمود شکل اول سازه با استفاده از شاخص MSEBI تشخیص داده میشوند. در مرحله دوم با در نظرگرفتن نتایج مرحله نخست و استفاده از پاسخ های فرکانس سازه و با استفاده از روشهای بهروزرسانی مدل سازهای مبتنی بر آنالیز حساسیت، شدت دقیق آسیب تییین میشود. برای بررسی کارایی روش پیشنهاد شده دو سازه پر عضو شامل یک گنبد فضایی 52عضوی ویک شبکه دولایه 200عضوی بررسی شده است. به منظور نزدیک تر شدن پاسخ ها سازه به مقادیر واقعی به دلیل وجود خطا درسنسورها و دستگاه های اندازه گیری کننده پاسخ ها، به داده ها نویز اعمال شده است. نتایج نشان می دهند با وجود محدود بودن پاسخ های استفاده شده در سازه و همچنین حساسیت بایی فرکانس به نویز، روش پیشنهادی یک روش موثر جهت تشخیص خرابی می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حامد عبدلی نژاد
دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان،کرمان، ایران
پیمان ترکزاده
استاد یار بخش مهندسی عمران، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :