ارزیابی مدرسان قبل و حین اجرای آموزش با هدف ارتقاء کیفیت و اثر بخشی دوره ها (ارائه یک مدل و چک لیست ارزیابی و راهنمای مربوطه)
محل انتشار: دومین همایش آسیب شناسی آموزش سازمانی با رویکردی کاربردی مبتنی بر تجربیات اجرایی در سازمانها
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,839
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CORGEDU02_033
تاریخ نمایه سازی: 28 تیر 1392
چکیده مقاله:
به طور کلی در آسیب شناسی آموزش سازمانی یکی از مهمترین مقوله ها بررسی علل و عوامل افت کیفیت و کاهش اثر بخشی آموزش و عدم دستیابی به اهداف رفتاری دوره هاست. این در حالیست که غالب مدل ها و روشهای پایش اثر بخشی نظیر مدل های کرک پاتریک، فیلیپس و ... به نظر فراگیران، میزان یادگیری ایشان تغییر رفتار، نتایج و مزایای دوره برای سازمان و محاسبه بازگشت سرمایه، آن هم پس از اجرای آموزش می پردازند، اما به مجری اصلی دوره آموزشی به عنوان خشت اول ساختمان آموزش یعنی مدرس توجه ای نمی شود. بدیهی است چنانچه بخواهیم یادگیری به صورت مؤثر صورت گرفته و آموزش به اهداف مورد انتظار خود برسد، رائه دهنده اصلی و مجری می باید از توانمندی و صلاحیت های لازم برخوردار باشد. بنابراین نیاز است برای دست یابی به آموزش اثر بخش مدرسان قبل از اجرای آموزش ها و نیز در حین ارائه بطور دقیق و بر اساس اصول علمی و عملی ارائه و تدریس، فن بیان و زبان بدن مورد ارزیابی قرار گیرند. سال گذشته در اولین همایش آسیب شناسی آموزش سازمانی با ارائه مقاله ای تحت عنوان «بیست و یک خطای مدرسان که می تواند منجر به افت کیفتی و اثر بخشی آموزش گردد» به برخی از مهمترین آسیب های جدی که از ناحیه مدرسان غیر حرفه ای به آموزش ها وارد می شود اشاره نمودم حال در این نوشتار و با رویکرد آسیب زدائی به ارائه یک مدل و چک لیست عملی برای ارزیابی مدرسان قبل و حین اجراء خواهم پرداخت که طی یکسال گذشته و پس از چندین مرحله آزمایش و اصلاح طراحی و ایجاد نموده ام و اهم اکنون عملاً در آموزش شرکت پالایش نفت شهید تندگویان تهران ملاک ارزیابی مدرسان و مصاحبه نیاز سنجی آموزش ایشان قرار گرفته است.
نویسندگان
فرشید مومنی فراهانی
لیسانس مهندسی مکانیک- رئیس آموزش و تجهیز نیروی انسانی شرکت پالایش نفت
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :