تاثیر تزریق موادشیمیایی در کنترل میزان رسوب و جلبک برجهای خنک کننده مجتمع گازو گازمایع 900 شرکت بهره برداری نفت و گازگچساران

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,736

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CHILLER03_009

تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1391

چکیده مقاله:

برجهای خنک کننده نقش مهمی در فرآیند تاسیسات داشته و نگهداری و پایش کیفیت آب در گردش آنها بسیار ضروری می باشد. تزریق مواد شیمیایی مناسب با ماهیت آب خوراک و آب جبرانی، یکی از روشهای موثر جلوگیری از بروز مشکلات اساسی برجهای خنک کننده از قبیل خوردگی، تشکیل رسوب و جلبک بوده که موجب افزایش بازده برج و کاهش هزینه های تعمیراتی می شود. برج خنک کننده ردیف 400/300 مجتمع گازو گازمایع 900 گچساران در سال 84 با هزینه فراوان بازسازی گردید، ولی پس از مدتی به علت وجود املاح در آب گردشی و جبرانی و وجود نور کافی که باعث رشد مواد میکروارگانیزم از جمله جلبکها می شود، رسوبات و جلبکهای زیادی روی چوبهای برج خنک کننده تشکیل گردید. به منظور جلوگیری از رشد جلبکها و رسوبات و مشکلات ناشی از تجمع آنها و جلوگیری از تخریب برج، پس از بررسی آنالیز آب و وضعیت ظاهری برج توسط شرکت مشاور نالکو چهارماده ‌شیمیایی جهت استفاده آزمایشی به مدت 3 ماه پیشنهاد گردید. ماده ضد رسوب نالکو 8504، ماده هیپوکلریت کلسیم به عنوان ماده بایو ساید اکسیدکننده، ماده معلق کننده نالکو 7348 و ماده بایوساید نالکو 7330 . باتوجه به آنالیز آب و میزان آب در گردش برج خنک کننده مقادیر تزریق هر یک از مواد شیمیایی تعیین و پس از تزریق مواد شیمیایی و تجزیه و تحلیل نتایج آزمایشات مربوط به پارامترهای آب و بررسی وضعیت ظاهری برج مشخص گردیدکه عملکرد تمام مواد شیمیایی جهت کنترل رشد جلبک، ایجاد رسوب و خوردگی پایه های برج مطلوب بوده است. علاوه بر افزایش عمر عملیاتی برج و کاهش هزینه های تعمیراتی آن، بازده برج افزایش یافته که به تبع آن افزایش میزان تولید و ارتقای کیفیت محصول خروجی مجتمع را به دنبال داشته که از نظر اقتصادی بسیار حایز اهمیت می باشد.

نویسندگان

سید نعمت اله اسدی

کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست– رییس اداره گازو گازمایع شرکت بهره

شهربانو شایق

کارشناس ارشد مهندسی شیمی – مهندس ارشد اداره مهندسی فرآورش شرکت بهر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • امین احمدپور، خشایار شکیبی، کاظم نوربخش، رسوب زدایی برجهای خنک ...
  • Electrical Energy Equipment, Cooling Tower, Energy Efficiency Guide for Industry ...
  • J.L.Hermon & Associates, Cooling Tower S election .Volume I, June ...
  • Dave Christophersen, CWT, Microb iological Control Strategy in Cooling Tower ...
  • نمایش کامل مراجع