امنان سىجی فىی- اقتصادی کاهش آلاینده های هوای ناشی از فرآیند واحد تصفیه آب ترش در شرکت پالایش نفت اصفهان
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 755
فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CHCONF01_003
تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1394
چکیده مقاله:
ارائه راهکارهای فنی و مهندسی در راستای کاهش ترکیبات آلاینده (SO(x و (NO(X منتشر شده ناشی از فرآیند تصفیه آب ترش، باعث افزایش هر چه بیشتر نقش شرکت پالایش نفت اصفهان در مبحث توسعه پایدار می گردد. در این تحقیق، با توجه به الگوبرداری اولیه از طرح فرآیند تصفیه آب ترش شرکت شورون آمریکا، مطالعاتی بر روی دو واحد موجود تصفیه آب ترش پالایشگاه اصفهان انجام پذیرفته و با کمک نرم افزار Aspen Plus V7.2 در راستا امکان سنجی فنی کاهش انتشار ترکیبات آلاینده (SO(x و (NO(x و همچنین با نرم افزار COMFAR III Expert V3.0، امکان سنجی اقتصادی آن نیز مورد بررسی قرار گرفته است. ضمناً آزمایش های مورد نیاز فنی نیز طبق روش های استاندارد سازمان ASTM آمریکا در آزمایشگاه پالایشگاه انجام می گردد. نتایج این تحقیق نشان می دهد، در صورت الگوبرداری کامل از طرح واحد تصفیه آب ترش شرکت شورون آمریکا که شامل دو ستون عریان کننده مجزا برای جداسازی H(2)S و (NH(3، دو ستون اسکرابر برای خالص سازی آمونیاک، یک کمپرسور و مخازن ذخیره آمونیاک مایع می باشد، از نقطه نظر فنی، شاهد کاهش انتشار 93% ترکیبات آلاینده (SO(x و 65% ترکیبات آلاینده (NO(x به اتمسفر بوده و ضمن جداسازی و تبدیل H(2)S و (NH(3 به محصولات قابل فروش گوگرد جامد و آمونیاک مایع، اقتصادی بودن طرح نیز بررسی شده است. از نقطه نظر اقتصادی، در صورت امکان صادرات محصولات گوگرد جامد و آمونیاک مایع بدست آمده از طرح مزبور، شاهد دوره بازگشت سرمایه حدود 2 ساله، نرخ بازده داخلی حدود 88%، سود سالیانه $1،816،910 و در صورت فروش داخلی محصولات مزبور به نرخ مصوب نیز شاهد دوره بازگشت سرمایه 3 ساله، نرخ بازده داخلی حدود 50% و سود سالیانه $982،794 بوده که در مجموع نشان دهنده امکان پذیری اقتصادی و جذاب بودن سرمایه گذاری برای طرح مذکور می باشد.
کلیدواژه ها:
ترکیبات آلاینده (SO(x و (NO(X ، شرکت پالایش نفت اصفهان ، فرآیند تصفیه آب ترش شکرت شورون آمریکا ، نرم افزار شبیه ساز فرآیند Aspen Plus V7.2 ، نرم افزار امکان سنجی اقتصادی COMFAR III Expert V3.0
نویسندگان
فریده عنابی
دانشیار دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
گودرز جوادی
دانشجوی کارشنسای ارشد رشته مهندسی محیط زیست (آلودگی هوا)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :