روشی جدید جهت پیش بینی بارکمانش موضعی در سازههای پوستهای قطاعاستوانهای دارای تقویتیهای طولی و عرضی با استفاده از شبکههای عصبی
محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس دانشجویان عمران سراسر کشور
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 529
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CESC15_491
تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393
چکیده مقاله:
یکی از مهمترین معیارهای شکست برای سازه های قطاع استوانه ای به دلیل هندسه خاصی که دارا هستند کمانش آنها می باشد. محاسبه بار کمانش موضعی در سازه هایی به صورت پوسته های قطاع استوانه ای دارای تقویتی های طولی و عرضی با استفاده از روش های معمول و روابط و محاسبات پیچیده ریاضی بسیار وقت گیر و حتی در مواردی غیر ممکن می نماید چرا که باید کمانش موضعی را در هر قسمت از سازهکه بین تقویتی ها واقع شده جداگانه محاسبه نمود و برای تقویتی ها نیز از مدل تیر تحت پیچش استفاده کرد. لذا برای برطرف کردن این مشکل از شبکه عصبی آموزش دیده استفاده می شود که قادر است در زمانی سریع بار کمانش موضعی را تخمین بزند. در این راستا ابتدا داده- های آموزشی توسط محیط برنامه نویسی APDL در نرم افزار ANSYS ایجاد شده و برای آموزش و انتخاب بهترین ساختار ممکن شبکه های عصبی بکار می روند و در نهایت شبکه عصبی آموزش دیده قادر است به طور مستقل با دقت بالایی جهت تخمین بار کمانش موضعی بکار رود. ورودی های شبکه عصبی(متغیرهای مسئله)عبارتند از مشخصات هندسی سازه پوسته قطاع استوانه ای(ارتفاع، شعاع، زاویه قطاع و ضخامت پوسته)، مشخصات هندسی تقویت کننده ها (وع مقطع پروفیل های تقویت کننده و ابعاد هندسی سطح مقطع تقویت کننده های مختلف(، تعداد تقویت کنندههای طولی و عرضی، ضخامت ورقهای تشکیل دهنده تقویتکننده و همچنین ثابتهای مربوط به جنس(نسبت پواسون و مدول الاستیسیته پوسته و تقویتی ها) نتایج شبیه سازی ها موید دقت و سرعت بالای روش پیشنهادی می باشد. لازم به ذکر است که تاکنون مدل شبکه عصبی جهت پیش بینی بار کمانش سازه های پوسته ای قطاع استوانه ای که دارای تقویتی های طولی و عرضی با شکل مقطع دلخواه باشد ارائه نگردیده است، که در این تحقیق برای نخستین بار چنین مدلی عرضه خواهد شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نوین غفارزاده
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
محمدمنصور محی الدین قمشه ای
استادیار دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :