پیش بینی سری زمانی با رویکرد ترکیبی ضرایب فیلتر پیش بینی خطی و سیستم فازی عصبی تطبیقی بهبود یافته
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 963
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CCITC01_026
تاریخ نمایه سازی: 27 آبان 1393
چکیده مقاله:
امروزه پیش بینی سری های زمانی کاربردهای وسیعی پیدا کرده است. از آنجایی که سری های زمانی واقعی به طور کلی می توانند شامل هر دو مؤلفه خطی و غیرخطی باشند، رویکردهای ترکیبی می توانند هر دو این مؤلفه ها را مدلسازی کنند و پیش بینی دقیق تری انجام دند. این رویکردها به طور کلی شامل دو فاز می باشند: در فاز اول مؤلفه های خطی سری زمانی با یک پیشگوی خطی مدلسازی می شوند و در فاز دوم باقی مانده های پیشگوی خطی که شامل مؤلفه های غیرخطی هستند با یک پیشگوی غیرخطی مدلسازی می شوند. در این مقاله یک رویکرد هوش مصنوعی ترکیبی از ضرایب فیلتر پیش بینی خطی یا (Linear Prediction filter Coefficients)LPC و سیستم فازی عصبی تطبیقی بهبود یافته پیشنهاد شده است. در سیستم استنتاج فازی به کارگرفته شده در این مقاله جهت تولید قوانین فازی از الگوریتم خوشه بندی فازی احتمالاتی C- میانگین یا به اختصار (C_Means Clustering Probabilistic Fuzzy) PFCM استفاده شده و سیستم فازی عصبی تطبیقی بر اساس اصل استون- وایرشتراس جهت افزایش قدرت تقریب زنندگی بهبود یافته است. برای نشان دادن قابلیت مدل پیشنهادی، پیش بینی برای چهار سری زمانی استاندارد انجام و نتایج به دست آمده با نتایج مدل های رایج مقایسه شده است. مشاهده می شود که مدل پیشنهادی پیش بینی های دقیق تری انجام می دهد.
کلیدواژه ها:
سری زمانی ، رویکردهای ترکیبی ، ضرایب فیلتر پیش بینی خطی ، سیستم فازی عصبی تطبیقی ، الگوریتم خوشه بندی فازی احتمالاتی C- میانگین
نویسندگان
اکرم نعمتی
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه برق و کامپیوتر، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی کرمان، کرمان، ایران
مجید محمدی
عضو هیئت علمی گروه کامپیوتر دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
مهدی کماندار
عضو هیئت علمی گروه برق و کامپیوتر دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی کرمان، کرمان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :