بررسی علل تشکیل و شناسایی رسوبات، در فرآیند تولید استالدئید در راکتورهای کاتالیست مایع، و تاثیر این رسوبات در ادامه فرایند تولید

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,014

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CBGCONF02_419

تاریخ نمایه سازی: 9 فروردین 1395

چکیده مقاله:

یکی از روشهای تهیه استالدئید، اکسیداسیون اتیلن و آب در حضور کاتالیست کلرید مس 2 وکلرید پالادیم 2 می باشد، که این فرایند به عنوان فرایند واکر معروف است. واکنش اکسیداسیون فوق در سه مرحله مجزا درون راکتور اتفاق می افتد. مواد اولیه یا همان خوراک به صورت گازی وکاتالیست کلرید پالادیم ΙΙ و کلرید مس ΙΙ به صورت مایع به راکتور تزریق می شود. دراین فرایند کلرید مس بعنوان کو- کاتالیست برای فعال نگه داشتن پالادیم استفاده می گردد، که مس خود احیا می گردد، از اسید کلریدریک و اکسیژن نیز برای اکسیداسیون کلرید مس استفاده می شود. با توجه به اینکه اسید کلریدریک به خاطر یونهای کلر خورنده می باشد، لذا داخل راکتور از دو لایه آجر نسوز و دو لایه لاستیک به صورت بریک لاینینگ تحت نامهای اس، کا، آ و اس، اف پوشیده شده است. در حین عملیات واکنش ترکیبات کاتالیست (پالادیم و مس)، به شکل رسوبات به جداره داخل راکتور می چسبند. هدف از این مقاله بررسی و آنالیز این عناصر در کلوخه های داخل راکتور و همچنین رسوباتی که در مسیر احیای کاتالیست به وجود می آید می باشد. جهت شناسایی ابتدا با آسیاب نمودن ترکیبات رسوبات جامد و حل نمودن آن در اسید کلریدریک و آب اکسیژنه و یک مرحله اکسیداسیون، با هوای معمولی می توان با دستگاه جذب اتمی غلظت ترکیبات موجود در رسوبات را تعیین نمود، سپس کل محتویات و لجن های کاتالیست را احیا کرد. با توجه به گران بها بودن فلزات مس و پالادیم، بازیافت مجدد آن ها هم از نظر فرایندی و هم اقتصادی و زیست محیطی کاملاً توجیه پذیر می باشد. برای بازیافت اجزای موجود در رسوبات باید آنها را ابتدا آسیاب نموده و سپس با اسید کلرید ریک 37% به صورت محلول در آورد و بعد از اکسیداسیون با کمک هوای گرم تا دمای حدود 60 درجه سانتیگراد جهت احیای ترکیبات مس و پالادیم، مجدداٌ به عنوان کاتالیست مورد استفاده قرار داد .

کلیدواژه ها:

فرایند واکر ، اکسید اسیون مستقیم اتیلن ، رسوبات داخل راکتورهای بستر سیال ، کلرید مس و پالادیم

نویسندگان

حسن قاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی کاربردی، دانشگاه آزاد اراک، اراک

اعظم مرجانی

استادیار گروه شیمی کاربردی، دانشگاه آزاد اراک، اراک

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • , UHDE, Acetic acid plant arak petrochemical company, plant No ...
  • , Patric. M. Henry, "Oxidation of Olefins by a Combination ...
  • , A.D.Sliva, M.L.Patitucci, H.R.Bizza, E.D.Elia: Catal Commun, 3 (2002) 435; ...
  • R.Barths, E.Drotar, A.Szegedi, J.Valyon, MATER BULLETIN, 47.(2012) 4452; .6 A. ...
  • , S. Khajeh, Z. Arab Aboosadi, _ Honarvar, J. Nat. ...
  • نمایش کامل مراجع