مطالعه تأثیر ترکیب سهامداران بر حق الزحمه حسابرسی (مطالعه موردی:شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران)
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 546
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CAAME01_242
تاریخ نمایه سازی: 19 تیر 1394
چکیده مقاله:
پاسخگویی به عموم، لازمه عملی کردن فرآیند دموکراسی است، اما یکی از ابزارهای اصلی پاسخگویی در عرصه فعالیت- های اقتصادی، حسابرسی و حسابدهی است. در واقع، حسابرسی و حسابدهی در بعد نظارتی هر سیستمی جای دارد و به شکلی گسترده از بالاترین سطح اداره کشور تا کوچکترین واحد تجاری، کاربرد دارد، زیرا هر سیستمی برای اینکه دوام داشته باشد، به نظارت و بازخورد نیاز دارد، اما به رغم وسعت کارهای حسابرسی با توجه به ضرورت آن تعیین حق- الزحمه این خدمت در کشور ما بر یک مدل علمی استوار نیست و بر یک مبنای منطقی و قابل دفاع نمیتوان گفت این کار با توجه به ویژگیهای واحد مورد رسیدگی، با چه هزینهای انجام شدنی است. در همین راستا، پژوهش حاضر به آزمون تأثیر ترکیب سهامداران بر حق الزحمه حسابرسی پرداخته است. از منظر هدف، پژوهش حاضر کاربردی و از نظر نوع دادهها توصیفی- پیمایشی و از نوع علی میباشد. برای این منظور، اطلاعات مورد نیاز از صورتهای مالی شرکتها برای پنج سال متوالی91-87 جمعآوری گردید و پس از مرتبسازی، ارتباط آنها با حقالزحمه حسابرسی آزمون شد. روش آماری در این پژوهش، تحلیل همبستگی از طریق روش تخمین دادههای تلفیقی (پانل) بوده و آزمونها با استفاده از نرمافزارEviews صورت گرفته است. نتایج پژوهش، نشان میدهد، در سه مدل برآورد شده به طور مشابه از میان متغیرهای کنترلی، به ترتیب متغیر لگاریتم کل دارایی، نسبت بدهی به کل دارایی، فروش خارجی تقسیم بر کل فروش و مجموع موجودی انبار و مطالبات تقسیم بر کل فروش، بیشترین تأثیر را براساس مقادیر عددی ضرایب برآورده بر متغیر وابسته(حقالزحمه حسابرسی) داشتهاند و همچنین در هر سه مدل، رابطهی معنادار متغیر کنترلی بازده دارایی با متغیر وابسته(حقالزحمه حسابرسی) فاقد ارتباط آماری بودند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بهاره جمشیدی نوید
گروه حسابداری، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، ایران.گروه حسابداری، دانشکده
فرشید خیراللهی
گروه حسابداری، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :