بررسی اثر تنش خشکی بر ترکیب های آنتی اکسیدان در گیاهان دارویی اسفرزه (Plantago ovata)، بارهنگ (Plantago major) و پنیرک (Malva neglecta)
محل انتشار: اولین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,147
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BSCONF01_320
تاریخ نمایه سازی: 15 بهمن 1393
چکیده مقاله:
تنش های اسمزی در گیاهان باعث تولید رادیکال های آزاد شده و گیاهان برای پاکسازی این رادیکال های سمی راهبردهای گوناگونی را در پیش می گیرند. که از مهمترین آنها تولید و تجمع متابولیت های ثانویه می باشد در این پژوهش عصاره متانولی 80% پودر خشک اندام های هوایی سه گیاه اسفرزه، بارهنگ و پنیرک که به منظور بررسی اثر تنش خشکی بر محتوای فنل و فلاونوئیدی و فعالیت آنتی اکسیدانی آنها تحت چهار تیمار خشکی 20%، 40%، 80% و 100% بر اساس ظرفیت زراعی قرار گرفته بودند تهیه شد. محتوای فنل و فلاونوئیدی و فعالیت آنتی اکسیدانی بر اساس مدل DDPH نشان داد که تفاوت معنی داری بین میانگین های محتوای فنل و فلاونوئید و فعالیت آنتی اکسیدانی در سطوح مختلف خشکی وجود دارد و با افزایش سطح تنش خشکی شاهد افزایش محتوای فنل و فلاونوئید و فعالیت آنتی اکسیدانی هستیم.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
متین مبینی
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی گیاهی دانشگاه شهید چمران اهواز
پرژک ذوفن
استادیار گروه زیست شناسی دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز
منصور قربانپور
استادیار گروه گیاهان معطر و دارویی دانشکده کشاورزی دانشگاه اراک
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :