مقایسه اثرات ضد کوکسیدیایی عصاره گیاه درمنه سیبری و کمپلکس گیاهی apacox و داروی لازالوسید در آلودگی تجربی جوجه های گوشتی به کوکسیدیوزیس
محل انتشار: اولین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 714
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BSCONF01_112
تاریخ نمایه سازی: 15 بهمن 1393
چکیده مقاله:
زمینه مطالعه:با شیوع وسیع کوکسیدیوز و بروز مقاومت دارویی نسبت به آن و همچنین عوارض جانبی حاصله از وجود بقایای داروها در گوشت جوجه ها، بررسی ترکیبات جدید بویژه ترکیبات گیاهی منطقی است.هدف: در بررسی های قبلی عصاره درمنه سیبری و کمپلکس گیاهی apacox اثرات ضد کوکسیدیایی بارزی داشتند ولی بررسی دقیق تر و تعیین یک دوز موثر از عصاره درمنه منطقی به نظر می رسید.روش کار:ابتدا عصاره درمنه سیبری که حاوی ارتمیزینین است با کمک دستگاه سوکسله و محلول پترولیوم اتر به دست امد و سپس کمپلکس گیاهی apacox وداروی لازالوسید تهیه شد . سپس 105 قطعه جوجه به 7 گروه 15 تایی و هر گروه به سه تکرار 1 تایی تقسیم شدند، عصاره درمنه با دو دوز 0.5mg/kg و 1/5mg/kg از روز اول و کمپلکس apacox با دو دوز 0/5gr/kg و 1/5gr/kg نیزاز روز اول و داروی لازالوسید نیز با دوز 75mg/kg از روز اول به جوجه ها داده شده سپس از روز چهاردهم آلودگی جوجه ها با اووسیست های ایمریا تنلا به تعداد 100000 اووسیست از طریق دهانی صورت گرفت، نتایج تعداد دفع اووسیست در هر گروه با یکدیگر و گروه شاهد در طی 1 روز با روش مک ماسترمقایسه شد:نتایج:عصاره درمنه سیبری و کمپلکس apacox هر دو سبب کاهش دفع اوسیست به صورت معنی دار می شدند اگرچه کاهش دفع اوسیست در هریک کمتر از گروه دریافت کننده داروی لازالوسید است. ولی عصاره درمنه سیبری با دوز 1/5mg/kg کاهش معنی داری نسبت به کمپلکس apacox وعصاره درمنه با دوز 0/5mg/kg دارد. از طرفی بین دو دوز مختلف عصاره گیاه درمنه تفاوت معنی داری وجود دارد و این نشان از اثرات وابسته به دوز این عصاره در دوز های زیر 1/5mg/kg دارد. نتیجه گیری نهایی:مطالعه حاضر نشان می دهد که عصاره درمنه سیبری در دوز 1/5mg/kg اگر چه نسبت به لازالوسید کارایی کمتری دارد ولی می تواند به عنوان یک داروی ضد کوکسیدیوز مفید به کار برده شود.
کلیدواژه ها:
کوکسیدیوزیس . درمنه سیبری . داروی لازالوسید .کمپلکس apacox
نویسندگان
سید مهدی موذن جمشیدی
کارشناس ارشدعلوم دامی دانشگاه گیلان دپارتمان کشاورزی- لاهیجان
سید منصور موذن جمشیدی
متخصص جراحی استخوان و مفاصل دانشگاه زنجان دپارتمان کشاورزی- لاهیجان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :