بررسی تاثیر بستر کشت گیاه دارویی سنبل الطیب (Valeriana officinalis L.) بر برخی صفات رویشی، عملکرد ریشه و اسانس گیاه در سیستم کشت هیدروپونیک فضای باز
محل انتشار: هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,007
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BAGHBANI07_875
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391
چکیده مقاله:
جهت بهره بردن از مزایا کشت هیدروپونیک و استفاده از اقلیم طبیعی هر منتطقه در راستای پرورش گیاهان داروئی، سیستم کشت هیدروپونیک فضای باز در دانشکده کشاورزی فردوسی مشهد طراحی و اجرا گردید. در این پژوهش گیاه داروئی سنبل الطیب در سه بستر متفاوت ( کوکوپیت 25 %- پرلیت 75 %، کوکوپیت 50 %- پرلیت 50 % و کوکوپیت 75 %- پرلیت 25 % ) و با تراکم کشت 50*2 سانتیمتر به روش هیدروپونیک در فضای باز مورد ارزیابی قرار گرفت. بستر های کشت پس از آماده سازی بسته بندی شده و در دمای 121 درجه بمدت 20 دقیقه اتوکلاو شدند. صفات مورد بررسی شامل: صفا ت رویشی، عملکرد ریشه، میزان اسانس، رابطه اسانس و برخی از صفات و زمان لازم برای شستشوی ریشه بود. بیشترین و کمترین صفات رویشی به ترتیب مربوط به محیط کشت کوکوپیت 75 %- پرلیت 25 % و کوکوپیت 25 %- پرلیت 75 % بود. بیشترین عملکرد گیاه و مقدار اسانس در تیمار محیط کشت کوکوپیت 75 %- پرلیت 25 % با تراکم کشت 20 سانتیمتر بود. این پژوهش در قالب آزمایشات فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار انجام گرفت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی برادران راد
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
حسین آرویی
استادیار دانشگاه فردوسی مشهد
محسن سالارپیشه
کارشناس ارشد باغبانی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :