بررسی واکنش فیزیولوژیکی شش گونه زینتی از جنس سدوم به دورهای مختلف آبیاری
محل انتشار: هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,259
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BAGHBANI07_328
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391
چکیده مقاله:
کمبود آب و کیفیت پایین آب سبب شده است تا گسترش فضای سبز در مناطق خشک ونیمه خشک کشور با مشکلاتی مواجه شود. تنش خشکی در گیاهان سبب کاهش رشد و عملکرد می گردد. از طرفی برخی از گیاهان، مقاومت بیشتری به شرایط خشکی دارند. در این پژوهش سعی شده است تا پاسخ فیزیولوژیکی شش گونه پوششی از جنس Sedum (سدوم )، شامل سدوم قاشقی (S. spectabile Boreau) سدوم قرمز (S. spurium Bieb) ، سدوم گرزی (S. acre L) ، سدوم غوره ای (S. album L)، سدوم شبنمی (S. lydium Boiss) سدوم هاشمی (S. hybridium L) که غالبا به خشکی مقاوم است، به دورهای مختلف آبیاری مورد ارزیابی قرار گیرد. برای اجرای این تحقیق، آزمایشی بصورت کر ت خرد شده بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با دو فاکتور گونه ( 6 گونه مذکور) و دور آبیاری ( 3،6 و 9 روز) با 3 تکرار در سال زراعی 1389-1388 انجام شد . در نهایت اثر گونه، دور آبیاری و بر همکنش آنها بر روی صفات مورد نظر شامل کلروفیل و پرولین مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده مشخص شد که با افزایش دور آبیاری به ترتیب میزان کلروفیل و پرولین در شاخساره تازه گیاهان بطور معنی داری افزایش می یابد. همچنین در بین گونه ها بیشترین میزان کلروفیل و پرولین به ترتیب مربوط به گونه های گرزی و شبنمی بوده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سلمان شوشتریان
دانشجوی سابق کارشناس یارشد، گروه علوم باغبانی، دانشگاه شیراز
عسکر غنی
دانشجوی دکتری
علی تهرانی فر
دانشیار
مهناز کیانی فر
استادیار، گروه گیاهان زینتی، پژوهشکده علوم گیاهی، دانشگاه فردوسی مش
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :