حساسیت دو رقم گوجه فرنگی کشت شده در مزارع شهرستان کازرون نسبت به ویروس موزائیک خیار (CMV) در چهار مرحله ی رشدی گوجه فرنگی
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,001
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ASDOFC03_053
تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1394
چکیده مقاله:
[توضیح سیویلیکا: به دلیل اینکه تعداد صفحات این مقاله کمتر از 5 صفحه می باشد در پایگاه CIVILICA به صورت مقاله بدون اصل مقاله نمایه شده است] در منطقه کازرون کشت گوجه فرنگی با توجه به شرایط اقلیمی آن توسعه بسیار زیادی یافته است، به طوری که اغلب از این شهرستان به عنوان یکی از قطبهای تولیدکننده گوجه فرنگی در کشور یاد میگردد. علیرغم گسترش سریع مزارع، اطلاعات چندانی از گسترش بیماریهای ویروسی در دسترس نمیباشد. ویروس موزائیک خیار (CMV) دارای پراکندگی جهانی و دامنه میزبانی بسیار وسیعی میباشد. جهت شناسایی حساسیت دو رقم گوجه فرنگی نسبت به ویروس موزائیک خیار، از اوایل بهمن ماه 1391 نمونه برداریها از خرانه و مزارع گوجه فرنگی شهرستان کازرون در 4 مرحله ی رشدی گوجه فرنگی انجام شد. با استفاده از آنتی سرم چند همسانه ای و روش DAS-ELISA ، نمونه ها برای حضور ویروس خیار (CMV) مورد بررسی قرار گرفت. تعیین پراکنش ویروس در دو رقم سانسید و پتوپراید نشان داد که بیشترین میزان آلودگی مربوط به رقم پتوپراید میباشد. همچنین به منظور شناسایی دقیق ویروس از روش ملکولی RT-PCR استفاده گردید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیده زینب زهرایی
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه گیاهپزشکی- بیماری شناسی گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز واحد شیراز، ایران.
ساسان قاسمی
استادیار گروه گیاه پزشکی- بیماری شناسی گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز واحد شیراز، ایران
علی پاک نیت
استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس، شیراز، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :