شناسایی عوامل و عناصر تاثیر گذار در آسیب پذیری شهرها با رویکرد پدافند غیر عامل در برابر مخاطرات محیطی با استفاده از روش کیو
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,435
فایل این مقاله در 23 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AMAYESHSEMNAN01_027
تاریخ نمایه سازی: 18 دی 1393
چکیده مقاله:
با توجه به ارتباط متقابل و وابستگی عناصر و اجزای شهری به یکدیگر، آسیب پذیری شهری نیز دربرگیرنده تمامی عواملموجود در یک شهر می شود. به عبارت دیگر مخاطرات محیطی بر تمامی اجزاء یک شهر اثر می گذارند. بنابراین پدیده آسیبپذیری شهری، کل سیستم را دربرمیگیرد و از این رو خطر بروز بحران را افزایش می دهد. حال با تهیه مولفه های آسیب پذیرشهر این امکان فراهم می شود تا با توجه به شدت آسیب پذیری در هر یک از مناطق ، اقدامات لازم در جهت کاهش آسیب پذیریآن ها صورت گیرد. در این پروژهش ابتدا با بهره گیری از روش شناسی کیو، نخست بر پایه نتایج پژوهشهای ارزیابی آسیبپذیری شهرها در ایران و تجزیه و تحلیل فضای گفتمانی موجود شناخت جامعی از عناصر و عوامل تاثیرگذار در آسیب پذیریشهرها در برابر مخاطرات محیطی بدست آمد، سپس با بهره گیری از مشارکت متخصصان، دیدگاههای مختلف در این زمینه راشناسایی و دسته بندی کرده تا از این رو گامی فراتر از مجموعه تحلیل های ارایه شده پیش بگذارد.یافته های پژوهش بر پایهتحلیل عاملی کیو بیانگر سه دیدگاه در زمینه آسیب پذیری شهری در ایران است. دیدگاه نخست نگرش متخصصان پدافند غیرعامل و مدیریت بحران است که بیشتر تاکید بر کاربری های خطرزای شهری و زیر ساخت های شهری دارد؛ دیدگاه دوم نگرشمتخصصان جغرافیا مخاطرات محیطی است که بیشتر بر عوامل طبیعی تاکید دارد؛ و دیدگاه سوم نگرش شهرسازی - -جغرافیاوبرنامه ریزی شهری است که بیشتر بر مولفه های سازه ای، بافت و تراکم شهر تاکید دارد. در انتها نیز با تجمیع دیدگاههای مختلف، مولفه های تاثیرگذار در آسیب پذیری شهرها شناسایی و تعین شد.
نویسندگان
سعید امینی ورکی
دانشجو کارشناسی ارشد پدافند غیرعامل
مهدی مدیری
دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری
فتح الله شمسایی
دانشجوی دکتری مدیریت راهبردی پدافند غیرعامل
علی قنبری نسب
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روسیتایی دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :