بررسی وضعیت کارکرد سبکهای تفکر مدیران آموزش و پرورش

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 615

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AMACONF01_068

تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394

چکیده مقاله:

هدف از پژوهش حاضر، بررسی وضعیت کارکرد سبک های تفکر مدیران آموزش و پرورش شهر کرمان است. روش پژوهش توصیفی می باشد. جامعه آماری تمامی مدیران مقطع ابتدایی شهر کرمان بوده و جامعه نمونه با استفاده از جدول تعیین نمونه مورگان و کرجسی (1976) به تعداد 92 برآورد شده و با استفاده از روش نمونه گیری متناسب با حجم 45 مدیر مرد و 47 مدیر زن تعیین شده و به روش نمونه گیری تصادفی پرسشنامه ها توزیع شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه سبک های تفکر استرنبرگ و واگنر (1380) بوده است که 24 سوال دارد و سطوح سبک های تفکر اجرایی، فضایی و قانون گذارانه را می سنجد. یافته ها نشان داد که سبک های تفکر مدیران به ترتیب از بیشترین به کمترین عبارت است از: قضایی، قانونگذار، اجرایی می باشد. همچنین نتایج حاصل از بررسی سؤال های مربوط به متغیرهای جمعیت شناختی مدیران نیز نشان داد که: در سبک های تفکر فضایی و قانونگذار بین مدیران زن و مرد تفاوت معناداری وجود دارد و مدیران زن نسبت به مدیران مرد از میانگین بالاتری برخوردار بودند ولی در سبک تفکر اجرایی بین مدیران زن و مرد تفاوت معناداری مشاهده نشد. در سبک های تفکر با توجه به سطح تحصیلات مدیران آموزش و پرورش تفاوت مشاهده شد و در سبک تفکر اجرایی مدیران با تحصیلات لیسانس بیشترین میانگین را به خود اختصاص دادند. در سبک تفکر قضایی مدیران با تحصیلات فوق دیپلم و در سبک تفکر قانونگذار مدیران با تحصیلات لیسانس بیشترین میانگین را به خود اختصاص دادند.

نویسندگان

مریم بستان پیرا

دانشگاه پیام نور کرمان- مسئول مکاتبات

فاطمه بستان پیرا

بررسی وضعیت کارکرد سبک های تفکر مدیران آموزش و پرورش

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آزاد، حسین، 1379؛ آسیب شناسی روانی، چاپ ششم، تهران، بعثت. ...
  • آبساران، مختار. 1383؛ رابطه بین سبک‌های تفکر و ویژگی‌های شخصیتی ...
  • امامی‌پور، سوزان و علی اکبر، سیف. 1382 بررسی سبک‌های تفکر ...
  • پیغمبرزاده، الهام السادات. 1383؛ مقایسه سبک‌های تفکر مدیران مراکز تولیدی ...
  • سیف، علی اکبر. 1387؛ روانشناسی پرورشی نوین (روانشناسی یادگیری و ...
  • Grigorenko, _ & Sternberg, R.J. 1995. "Thinking styles" In D. ...
  • نمایش کامل مراجع