بهبود خاصیت حافظه داری در یک آلیاژ پایه Fe-Mn-Si-Cr-Ni ازطریق کنترل دمای آنیل حل سازی و تعداد چرخه های عملیات تربی تکردن
محل انتشار: هفتمین همایش انجمن هوافضای ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,334
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AEROSPACE07_205
تاریخ نمایه سازی: 1 مرداد 1387
چکیده مقاله:
تأثیر دمای آنیل در محدوده ( 950- 550) درجه سانتیگراد بر اثر حافظه داری آلیاژ Fe-14Mn-5Si-9Cr-5Ni بعد از چرخه های مختلف عملیات تربی تکردن ، مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصله نشان می دهد که در دمای آنیل 650 درجه سانتیگراد و در چرخه اول عملیات تربیت کردن ، شرایط جهت تشکیل بیشترین میزان مارتنزیت ε تحت تنش مهیا بوده و به همین دلیل بالاترین اثر حافظه داری در این دما حاصل می شود. این موضوع را می توان به اندازه کوچکتر دانه های آستنیت در دماهای پایین آنیل، مربوط دانست. در دماهای بالای آنیل، به دلیل حضور فاز مارتنزیت ά تحت تنش در ریزساختار کریستالی، استحاله معکوس γ→ε در طی حرار تدهی کاهش و اثر حافظه داری افت نموده است. با تکرار چرخه های تربیت کردن اثر حافظه داری در تمامی دماهای آنیل و بخصوص در دمای 550 درجه سانتیگراد، به میزان زیادی افزایش یافته است.
کلیدواژه ها:
آلیاژهای حافظه دار پایه آهن - اثر حافظه داری - دمای آنیل - مارتنزیت تحت تنش - عملیات تربی تکردن
نویسندگان
آدلی آخوندزاده
محقق و مدرس دانشگاه، دانشکده فنی و مهندسی - دانشگاه آزاد آسلامی واحد س
سیدمهدی عباسی
محقق و استادیار دانشگاه، مجتمع دانشگاهی مواد و فناوری های ساخت - دانشگ
کریم زنگنه مدار
محقق و استادیار دانشگاه، مجتمع دانشگاهی مواد و فناوری های ساخت - دانشگ
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :