تاثیر تنش خشکی بر برخی خصوصیات مورفولوژیک و فیزیولوژیک ریحان در کشت هیدروپونیک
محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 954
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AEFSJ01_127
تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394
چکیده مقاله:
ریحان یکی از مهم ترین گیاهان دارویی و سبزی هایی است که به صورت تازه، خشک شده و فریز شده در بازار به فروش میرسد. در بین عوامل بازدارنده محیطی بر رشد و عملکرد گیاهان زراعی، باغی و دارویی، خشکی مهم ترین عامل کاهش تولید بخصوص در مناطق خشک و نیمه خشک به شمار میرود. به طور کلی گیاهان، طیف وسیعی از تنش های محیطی را که نهایتاً منجر به بروز تنش اکسیداتیو در گیاه میشود، درک می کنند. مکانیسم مقاومت در برخی از تنش ها به صورت یک ارتباط درونی و نتیجه یک برنامه ریزی هماهنگ و پیچیده است. درابتدا بذر ریحان purple ( رقم بنفش) پس از ضدعفونی با بنومیل دو در هزار در داخل اسفنج هایی که از قبل با بخار آب ضدعفونی شده اند قرار گرفتند. سپس اسفنج ها در داخل سینی هایی به ابعاد 40 × 60 سانتی متر چیده شدند و در محل مناسب با دما و نور مناسب برای جوانه زنی قرار گرفتند. تا روز پانزدهم زمانی که چهار برگی شدند نشای گیاه فقط با آب خالص آبیاری گردیدند و پس از آن نشاها با محلول رقیق شده غذایی (1/2 محلول پایه ) هر 48 ساعت یکبار آبیاری گردیدند. پس از 15 روز نشاها در مرحله چهار برگی به گلدان های حاوی نسبت مساوی پیت و پرلیت منتقل گردیدند و تیمارهای خشکی اعمال شدند. در این پژوهش چهار تیمار خشکی 1- آبیاری مطلوب ( پس از 40 میلی متر تبخیر)، 2- تنش ملایم ( پس از 80 میلی متر تبخیر )، 3- تنش نسبتا شدید ( پس از 120 میلی متر تبخیر)، 4- تنش شدید ( پس از 140 میلی متر تبخیر ) از تشتک کلاس A در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا شد. نتایج تحقیق نشان داد بیشترین میزان عملکرد، کلروفیل، وزن خشک و ویتامین ث زمانی حاصل شد که با تیمار شاهد آبیاری شدند اما بیشترین میزان ظرفیت آنتی اکسیدانی و فنول با تیمار تنش خشکی شدید بدست آمد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اسحاق مقبلی
دانشجوی دکتری باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد و استاد مدعو دانشگاه جیرفت
سید حسین نعمتی
دانشیار گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :