مقایسه اثرگذاری شیوه آموزش متداول و تلفیقی بر تغییر دانش و نگرش جوانان روستایی دهستان رازآور استان کرمانشاه در زمینه کشاورزی ارگانیک

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 501

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AEFSJ01_024

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

چکیده مقاله:

کشاورزی ارگانیک، نوعی نظام اقتصادی، اجتماعی و مدیریت تولیدی اکولوژیک است. این نظام با افزایش حاصلخیزی خاک برای تولید مواد غذایی در چرخه بیولوژیکی، از ورود نهاده های خارجی (آفت کش هاٰ علف کشهاٰ کودهای شیمیایی) به فرایند تولید جلوگیری می کند و با حداقل هزینه به رابطه پایدار میان انسانٰ محیط زیست و موجودات زنده می انجامد. این مقاله با هدف مقایسه اثرگذاری آموزش متداول ترویجی و آموزش تلفیقی (ترکیبی از آموزش چهره به چهره و آموزش الکترونیک) بر تغییر و بهبود دانش و نگرش جوانان (28-15 سال) روستایی دهستان رازآور استان کرمانشاه نسبت به کشاورزی ارگانیک به انجام رسید. پژوهش مطالعه ای نیمه تجربی با استفاده از پیش آزمون و پس آزمون بود. دو گروه جوانان روستایی پس از اجرای پیش آزمون تحت تأثیر دو شیوه آموزش تلفیقی و متداول قرار گرفته و در نهایت پس آزمون در مورد آنها به اجرا درآمد. آموزش متداول شامل چهار کلاس آموزشی یک ساعته در طول دو هفته با بهره گیری از روش های معمول تدریس بود و آموزش تلفیقی شامل دو کلاس حضوری 45 دقیقه ایٰ دریافت یک لوح فشرده و یادگیری مابقی محتوا از طریق وبلاگ طراحی شده بدین منظورٰ ضمن برخورداری از امکان پرسش و پاسخ از طریق ایمیل بود. هم چنین به منظور سنجش دانش و نگرش پرسشنامه ای مورد استفاده قرار گرفت که روایی صوری آن توسط 4 تن از صاحبنظران و پایایی آن با یک مطالعه راهنما در خارج از نمونه اصلی محاسبه گردید (0/82 و 0/78 = a). نتایج آزمون ناپارامتری ویلکاکسون وجود تفاوت معنی داری را در سطح دانش و نگرش جوانان در قبل و بعد از شرکت در هر دو دوره آموزش تلفیقی و متداول به اثبات رساند. براساس نتایج آزمون من ویتنی شرکت در دوره آموزش تلفیقی در مقایسه با آموزش متداول موجب ایجاد نگرش مثبت تری نسبت به کشاورزی ارگانیک در جوانان گردید.

نویسندگان

عاطفه ملکیان

دانشجوی دکتری ترویج کشاورزی دانشگاه شیراز