ارزیابی اثرات اقتصادی-اجتماعی وامنیتی احداث بازارچه های مرزی و نقش آن در توسعه مناطق مرزی(نمونه موردی : بازارچه ی مرزی جوانرود(شیخ صالح))
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,132
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AEDFRP02_077
تاریخ نمایه سازی: 22 مرداد 1391
چکیده مقاله:
این تحقیق،حاصل پژوهشی میدانی از بازارچه مرزی جوانرود در استان کرمانشاه است که با استفاده از روش کمی و کیفی صورت گرفته است.در این مقاله سعی شده است اثرات اقتصادی- اجتماعی و امنیتی بازارچه مرزی جوانرود به عنوان پدیده ای اقتصادی بر متغیرهای رفاهی،اجتماعی و امنیتی،مورد ارزیابی قرارگرفته است. روش انجام این تجقیق در بخش نظری،کتابخانه ای و اسنادی و در بخش عملی،پیمایشی است.در این بررسی بازارچه مرزی جوانرود به عنوان نمونه انتخاب شده تا بررسی دقیق روی آن صورت گیرد ودر نهایت با بررسی عمقی مساله نتایج و دستاوردهای زیر حاصل شده است: -فعالیت بازارچه مرزی باعث ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم،همچنین تحرک شغلی مرزنشینان گردیده که سهم اشتغال غیرمستقیم به مراتب بیشتر از اشتغال مستقیم است. -همچنین فعالیت بازارچه مرزی جوانرود باعث افزایش درآمد مرزنشینان و ساکنان شهرستان شده است. -استقرار بازارچه جوانرود و ایجاد اشتغال برای ساکنین مرزنشین توانسته از مهاجرت ساکنان این منطقه به شهر بکاهد و همچنین تا حدود زیادی از اقتصاد غیر رسمی در این منطقه کاسته است. -بازارچه مرزی جوانرود تاثیر زیادی در تامین مایحتاج نیازهای ساکنین مرزنشین داشته و کالاهای مبادله شده عمدتا رویکرد فرا استانی وفرا منطقه ای داشته است. -همچنین احداث بازارچه جوانرود توانسته امنیت نسبی را از لحاظ اقتصادی و اجتماعی در منطقه ایجاد کند و باعث افزایش سرمایه گذاری شده است.
کلیدواژه ها:
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :