تأثیر پلیمر سوپر جاذب تحت شرایط تنش خشکی بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت دانه ای
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 496
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AEBSCONF01_090
تاریخ نمایه سازی: 6 آبان 1393
چکیده مقاله:
به منظور بررسی تأثیر پلیمر سوپر جاذب تحت شرایط تنش خشکی بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت دانه ای، آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در مزرعه تحقیقات کشاورزی کوهدشت انجام گردید. تنش خشکی به عنوان فاکتور اصلی در سه سطح 100، 75 و 50 درصد نیاز آبی در کرت های اصلی و مقادیر سوپر جاذب به عنوان فاکتور فرعی در سه سطح صفر، 150 و 300 کیلوگرم در هکتار در کرت های فرعی قرار گرفتند. تنش خشکی عملکرد دانه، اجزای عملکرد و عملکرد بیولوژیکی را کاهش داد و این کاهش در خشکی 50 درصد نیاز آبی شدیدتر بود. نتایج نشان داد که استفاده از سوپر جاذب بر عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک، وزن هزار دانه و تعداد ردیف در بلال معنی دار می باشد. اثر متقابل تنش خشکی و سوپر جاذب در مورد صفات عملکرد دانه و وزن هزار دانه معنی دار گردید. به نظر می رسد، سوپر جاذب با کاهش اثرات منفی تنش آبی بر گیاه از طریق افزایش ظرفیت نگهداری آب در خاک، کاهش شستشوی مواد غذایی، رشد سریع و مطلوب ریشه و هوادهی بهتر خاک باعث افزایش عملکرد و اجزای آن شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مسلم ابدالی
کارشناس ارشد آگرواکولوژی
هبت اله حیدری
کارشناس ارشد زراعت
معصومه میرزاوند
کارشناس ارشد زراعت
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :