تشخیص صداهای اضافه در پردازش زبان فارسی
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 796
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AEBSCONF01_068
تاریخ نمایه سازی: 6 آبان 1393
چکیده مقاله:
در زبان فارسی صداهای اضافه نوشته نمی شوند ولی توسط انسان ها تلفظ می شوند و برای ارتباط دادن کلمات به کار می روند. علامت صداهای اضافه می تواند روی عبارت های اسمی یا صفات قرار بگیرد و برای رفع ابهام به کار رود. در این مقاله مسئله تشخیص صداهای اضافه در زبان فارسی مورد بررسی قرار گرفته است. شناسایی صداهای اضافه در بسیاری از برنامه های کاربردی مرتبط با پردازش زبان طبیعی مانند ابزارهای تبدیل متن به صوت و همچنین تعیین وابستگی کلمات در عبارات اسمی، مفید است. در این مقاله ابتدا روش های مختلف ارائه شده برای شناسایی صداهای اضافه در زبان فارسی مورد بررسی قرار گرفته و سپس مدلی آماری برای برچسب گذاری کلمات همراه با شناسایی صداهای اضافه ارائه می شود. برای ایجاد مدل از روش ماکزیمم آنتروپی و ترکیب آن با قوانین مبتنی بر ویژگی های زبان فارسی استفاده شده است. نتایج حاصل از به کارگیری مدل پیشنهادی در مقایسه با کارهای قبلی نشان دهنده بهبود قابل توجهی در دقت عملیات شناسایی صداهای اضافه است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمیدرضا یوسفیان
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق
حسین مالکی نژاد
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :