سکونت و مسکن در آیینه اشعار عامیانه ی بلوک حیات داوود(استان بوشهر)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 469

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AAUC01_079

تاریخ نمایه سازی: 14 دی 1394

چکیده مقاله:

هر فرهنگی، دارای دو بخش فرهنگ مادی و فرهنگ معنوی است، فرهنگ مادی شامل آن قسمت از فرهنگ است که ابزارها، تکنیک ها و سایر دستاوردهای فیزیکی مردم را در بر می گیرد وفرهنگ معنوی شامل آیین ها، عقاید وادبیات شفاهی است.قسمتی از فرهنگ معنوی را اشعار عامیانه تشکیل می دهد که ریشه در عرف و مذهب و سنت جامعه دارد و در زمان مناسب، مجال بروز و ظهور می یابد. از نمودهای فرهنگ مادی نیز مسکن و شیوهای ساخت و سکونت آن است. گاهی فرهنگ مادی و فرهنگ معنوی به خدمت هم در می آیند. اهمیت مساله در همین شناخت خدمات متقابل این دو نوع فرهنگ است. می توان با گردآوری و بررسی اشعار هر ناحیه ای از کشور به شیوه سکونت و مسکن ان پی برد. با همین فرض می شود گفت اشعار عامیانه بلوک حیات داوود بازگو کننده ی شیوه سکونت و مسکن این بلوک است، و همچنین ساخت های تشکیل دهنده ی سکونت و مسکن را می توان با ذکر شواهد شعری در اشعار عامیانه بلوک حیات داوود و اکثر نقاط کشور به شکل عشایری و روستایی بوده است. شهرهایی که در بلوک حیات داوود قرار داشته اند نیز به علت وسعت و جمعیت کم و عدم امکانات لازم سیمای روستایی بزرگ به خود گرفته بودند. در این نوع سکونت، مسلما مسکن مناسب و با تعاریف امروزی را نمی توان یافت. روش گرد آوری اطلاعات در خصوص این مقاله به صورت میدانی و کتابخانه ای است به این شکل که جمع آوری اشعار از طریق مطلعین محلی در شهرهای و روستاه های مختلف شهرستان و مصاحبه و ضبط صدا یا فیش برداری از گفته ها و اشعار قرائت شده انها صورت گرفته است.

نویسندگان

حسن فرهادی

کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • شریعت‌زاده، ع. مردم‌شناسی ایران، انتشارات پازینه .1379، I2] موسوی نجف‌آبادی، ...
  • [ء] ملک حسینی، ع. ملکی، ع. اثرات اقلیم بر معماری ...
  • _ بررسی عوامل موثر بر نیاز به مسکن با تاکید ...
  • منصوری مقدم، م. مسکن عشایری: مسکن در عشایر شهرستان ایوانغرب، ...
  • عبدالحسینی، ج. سازگار کردن طراحی خانه‌های مسکونی تبریز و باکو ...
  • نمایش کامل مراجع